Gondolatok az elmúlt két hónapról…

Sziasztok!

Lassan ismét hozzászokom ahhoz, hogy bejegyzéseket írjak, de egyelőre ne számítsatok tőlem havonta 1-2 bejegyzésnél többre, rendben? 🙂 Mint korábban is említettem, a elkövetkezendő partiktól függ az, hogy mi lesz a MyKlubPingvin sorsa. Ki tudja, lehet, hogy esetleg egy új szerkesztő fog érkezni, aki tovább viszi a blogot. Tényleg, vannak még Magyarországon olyanok, akik rendszeresen játszanak a Club Penguin nevű játékkal? Fogalmam sincs, mostanában nem követem egyáltalán a CP-t. Néha-néha felnézek egy-egy külföldi blogra, hátha olvasok valami olyat, ami miatt érdemes lenne csak azért fellépni valamelyik szerverre. Eddig nem volt ilyen szerencsém, de azért reménykedjünk…

Tehát a bejegyzés címéből kiindulva ennek a posztnak a témája az lenne, hogy összefoglaljam valahogy az utóbbi két hónap történéseit, a kellemes, valamint a kellemetlen emlékeimre, észrevételeimre hagyatkozva. Nos ezzel az lenne a probléma, hogy az említett időszakban legfeljebb kétszer léptem be a játékba, így nem nagyon tudok mit mondani róla, úgyhogy egy kicsit csalok, ha nem bánjátok.

Április hónapban (ismételten) megrendezték a tavalyi “hatalmas sikerű” Frozen Takeover-t. Ezzel semmi probléma nem lett volna, a dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy ugyanazokat a szobákat tekinthettük csak meg, sőt: úgy képzeljétek el: ugyanazok a ruhák voltak elérhetőek, amelyek a tavalyi parti alatt. Ez még hagyján, de a küldetések is teljes mértékben megegyeztek az egy évvel ezelőtti eseménnyel. Az előző bejegyzés pont arról szólt, hogy kezdtem fellélegezni, mondván, hogy a Club Penguin kezd kilábalni a nehéz évek után, és lehet, hogy ez a szebb napokat megélt játék ismét “visszajut a csúcsra”. Nos, ez az áprilisi hónap teljesen lerombolta ezt az illúziót, úgy érzem, hogy visszaesett a játék ugyanabba a gödörbe, ahonnan már elkezdett kikászálódni.

Frozen Fever Party Logo Cutout

Az áprilisi ruhakatalógusban a (Magyarországon) május elején megjelent Avengers, avagy Bosszúállók 2 című film ruháit vásárolhatták meg szokásosan csak a tagok. Ezzel semmi gond nincs, végül is csak a két évvel ezelőtti jelmezeket hozták vissza és tették be már körülbelül harmadik alkalommal a katalógusba, csupán a film reklámozása céljából. Most komolyan, a Disney úgy fogja reklámozni a CP-t, hogy “Club Penguin – Ahol pingvineket öltöztetünk be Disney  filmek szereplőivé, hogy ezzel reklámozzuk magunkat a gyerekek között”. Respect. Értem én, hogy ha már itt van egy korábban borzasztóan népszerű játék, akkor használjuk már hirdetésre…nem. Ez nem erre lett anno kitalálva, de nem szeretném ezt tovább ragozni.

A májusi hónap elég érdekes, mert kitaláltak egy olyat, hogy gépen legyen elérhető az idei Fair parti, akik pedig telefonon játszanak a játékkal, azok egy úgynevezett “Rainbow Puffle Party”-n vehessenek részt. Én (mivel telefonon nem játszom a játékkal) csak a Fair partiról szeretnék beszélni.

A parti (a Frozen Takeover-hez hasonlóan) a tavalyi újonnan való felhasználása. A sziget ismét nincs feldíszítve, de tavaly legalább adtak arra, hogy a CP térképén megjelenjen a vásári park. Idén bemegyünk az erdő közepén álló semmibe, legalábbis ha csak a térkép szerint tájékozódunk. A szigeten annyi az egyetlen változás, hogy az eget megváltoztatták, bár nem értem, hogy miért pont erre a partira.

Akárhogyan számolom, legfeljebb két-három újdonságot tartalmaz az idei event tavalyhoz képest. Az egyike ezeknek az új cuccok. A tagok (megint) borzasztóan sok ruhát szerezhetnek meg ticketekért cserébe, bár azért a szépen kidolgozott itemekben ők sem bővelkednek. Talán 1-2 olyan ruha van, amit esetleg ráadnék a pingvinemre, a többi említésre sem méltó. A nem-tagoknál mostanában a szokásos a választék: szerezhetünk néhány sapkát és kézbe való cuccot. Bár azért jár a pacsi a csapatnak, hogy a tavalyi horribilis árakat lejjebb tolták, azért a megszerezhető tárgyak még mindig nem az igaziak.

Kicsit azért belenyúltak a “Daily Spin” nevű játékba is. Tavaly lehetett pineket, azaz kitűzőket pörgetni, de ezt kivették a játékból, ezt Silver Ticket-ek, sima jegyek és néhány coin helyettesíti. Mondjuk meg tudok érteni mindenkit, aki úgy gondolja, hogy nem volt jó az előző partin az a megoldás, hogy véletlenszerűen szerezhettük meg a kipörgethető kitűzőket. Megjegyzem, a megszerezhető öt vagy hat pinből nekem egyet, talán kettőt sikerült megszereznem, úgy, hogy szinte minden nap beléptem.

Egy picit változtattak a partin, mégpedig létrehoztak a park területén plusz egy részt, a Medieval Park-ot, azaz a középkori parkot. Hogy is mondjam, azért nem ájultam el tőle! Nem egy nagy cucc, egyetlen egy (!) új játék található benne, azzal is csak a tagok játszhatnak. Itt elmondanám azoknak, akik most gyorsan elvesztegetnék a Silver Ticketek-et ez a játék miatt, hogy semmiről nem maradnak le. A játék nem egyedi, az egyik másik zónában található célba lövő pult középkorira “átdolgozott” (ha lehet átdolgozásnak nevezni) változata. Többet nem is nagyon érdemes beszélni erről, legalábbis szerintem.

Amit jó ötletnek tartok az az, hogy a pár évvel ezelőtti (az is lehet, hogy tavalyi?) Marvel Superheroes partin használt játékot visszahozták, így már azzal is lehet jegyeket szerezni. Legalább nem kallódik, mint ahogy például az EPF küldetések, feladatok…

Az utolsó előtti pontja ennek a bejegyzésnek a Club Penguin Times 500. száma lenne. Ennek tiszteletére elhelyeztek egy speciális kitűzőt, mint ahogy anno azt hiszem a 200. számnál is tették. Ezt is nagyon jól elrejtették, elég kicsi és szinte teljesen beleolvad a környezetébe. Mostanában mondjuk nem lehet panasz a kitűzőkre, mert tényleg el van helyezve olyan helyekre is, ahol a legtöbben nem is találjuk meg magunktól.

Majdnem elfelejtettem! A Club Penguin blogon hosszú évek után ismét megjelent egy pályázat, amin az lenne a feladat, hogy készítsetek jégszobrokat, amelyet majd egy júniusi parti keretein belül kiállítanak a szigeten! Pályázni sajnos csak május 18-ig volt lehetőség, így aki eddig nem készített szobrot az sajnos lemaradt erről az eseményről, ezért elnézést szeretnék kérni tőletek. Egyébként én is készítettem egy szobrot, meglátjuk, hogy kikerül-e. (bár valószínűleg nem)

Ti mit gondoltok?  Neveztetek a jégszobor-készítő kiállításra? Hogy tetszett a Frozen és a Fair Party? Ha bármilyen meglátásod, véleményed van, akkor azt írd meg nekünk a hozzászólás szekcióban!

Köszi, hogy minket választottál!

Klub Pingvin

4 thoughts on “Gondolatok az elmúlt két hónapról…

 1. Ez mindent elmond: http://screenhog.com/blog/2015/04/17/how-club-penguin-should-end/

  Nem támadni kell a játékot, hanem átsegíteni a nehéz időszakon. A sok kritizálás (ami jogos) nem segíti a jelenlegi helyzetet. A sok elbocsátás és a partik visszahozása, a cuccok átszínezése mind azért van, mert a membership vétele csökkent. Több oka van:
  -Kiszivárgott TÖBBSZÖR is kb. 5000-10000 egy hetes kód. Arról nem is beszélve, hogy egy trükkel még többet lehetett szerezni.
  -Privát szerverek.
  -Pocsék döntések a Club Penguin csapatától 2013-tól kezdve, ami sok játékos elpártolását eredményezte. Én úgy vettem észre, hogy nem tudják eldönteni, hogy mobil avagy PC platformon éri meg jobban fejleszteni a játékot. A kettő együtt nem megy.

  Amúgy ha meg pénz gondok vannak, mire volt jó a Coins For Change? Nekem pedig azzal ne jöjjön senki, hogy a Disney tönkretette a játékot és, hogy 2008 óta sz*r a játék. Az ilyen azt se tudja mit beszél, hisz a RÉGI Club Penguin egészen 2011 elejéig ÉREZHETŐ volt. Utána jöttek a nagyobb változások, mint például a szoba felújítások, a felesleges dizájn váltások és a Takeoverek. Ha a Disney nem lett volna 2007-ben, nem lenne mivel játszani. Mert ugyanis egy Miniclip partnership nem elég ám hosszútávra, itt TV-s reklámok és termékek kellenek. Bár abba is biztos vagyok, hogy a Disney lesz az, aki be fogja zárni a játékot, ha az súlyosan veszteséges lesz.

  A vak is látja, hogy nagy a gond. Azt se tudják, mibe kezdjenek. A játék tele van hibákkal, exploitok, hackek még élnek stb. Partikban nincs új ötlet, visszahoznak mindent. Amióta itt a k*rva mobil platform, azóta PC-n sem találják fel magukat. De senki sem mondta, hogy ugyanaz a fejlesztőcsapat csinálja mind a kettőt…

  Engem idén januárban bannoltak örökre, de Lava Java7 néven még játszok. Egyszerűen nem tudom itt hagyni ezt a játékot, pedig én már 2011 márciusában itt akartam volna hagyni. Érdekel, hogy mivel állnak elő, dolgoznak a nosztalgikus élmények bennem. De én nem adok már sok időt ennek a játéknak. Walt Disney bácsi nagy és erős, nem fog törődni a játék múltjával.

  A megoldás szerintem az lehetne, hogy a felesleges fejlesztéseket (mint például új és új pingvin dizájnok, új pufik, fordított inventory (mert ezt aztán nagyon sokan kérték)) és az egész mobil platformot ott kéne hagyni a francba. Új ötletek kellenek és hallgatni kell a játékosokra, mer ők tartják egybe az egészet. Szerintem ez meg is történt… kisebb pinek, Snow Sculpture stb. Az lenne jó, hogy az idei egytől-egyig visszahozott partikkal nyert időt és energiát valami hasznosra fordítanák.

  Inkább hozzanak vissza mindent, mint hogy be se tudjunk lépni. Nem? Legalább támogatják a játékot. Sok-sok EA-s játékon bosszankodtam (Crysis 2…), hogy nem támogatják, tele van hackerrel és bugos, de időközben lekapcsolták a szervereket és már egyáltalán nem lehet játszani velük. Ez pedig nem jó. 🙂

  Gergo777

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s