Nosztalgia a CP-n! – 2005 és előtte…

Üdvözlök mindenkit!

Ennek a nulladik epizódnak a tartalma:

  • Experimental Penguins

  • Penguin Chat

Hogyha érdekel, kattints a bővebben gombra! 🙂

Szóval, 2000-et írunk és nyár van, azon belül pedig július. Hogy ez miért is jó nekünk? Csupán azért, mert ekkor jelent meg az Experimental Penguins című játék, mely a mai Club Penguin egyik “őse”. A játékot a Rocketsnail Games fejlesztette és adta ki. Aki nem tudná, Rocketsnail/Rsnail egy moderátor volt a CP-n  2010 októberig, az, hogy mi történt akkor, később megtudjátok! 🙂 Visszatérve a témához erről a játékról elég keveset tudunk, mivel bő 13 éve létezett. Viszont amit igen: nevet választhattunk, egy pingvin színt is a fekete, kék, zöld és piros színek közül.

Experimentalpenguins.pngA játék logója

Ebben a játékban csupán 3 szoba volt megtalálható. A Snow Room (hószoba), a North Pole Room (Északi-sark szoba) és a Crash Site (Roncs). Ezek eléggé üresek voltak még akkoriban.

Snow Room

North Pole Room

Crash Site

Ugye ennek a játéknak is az volt a célja, hogy egy biztonságos chatet hozzanak létre rendhagyó formában, mint a későbbi CP-nek. Az Experimental Penguins, melynek jelentése különben Kísérleti Pingvinek csupán néhány hónapig volt elérhető, mégis nyert jó pár díjat. Még egy játék is megtalálható volt benne, mely a Hydro Hopper elődje volt és szintén a Rocketsnail games készítette, a neve pedig Ballistic Biscuit.

Az Experimental Penguins 2001-ig volt elérhető. Most pedig elérkeztünk a következő időpontunkhoz, 2002-höz, hogy itt mi történt? Az Experimental Penguins-nak vége, felváltja őt a Penguin Chat.

Penguinchatlogo2.png

Itt nem változott sok minden az elő-verzió óta, csak a pingvinek dizájnja, bekerültek hangulatjelek, hógolyódobálás és ezt a játékot már kicsit többen látogatták.

File:Penguin-01-640.gif

Fájl: Penguinchat.gif

Ezen a képen is látszik, hogy akkoriban még nem foglalkoztak a fejlesztők a ruhák elkészítésével. Azonban a pingvinek már eléggé hasonlítanak a mostaniakhoz! 🙂 Ez a játék 2002-től 2005 elejéig volt elérhető.

Ennek a bejegyzésnek pedig az utolsó, sokkal hosszabb témája pedig a Penguin Chat 3. Ebben a verzióban már hatalmas újítások találhatóak. 2005 március 31-én debütált. A logója nem változott meg a sima Penguin Chat-hoz képest, viszont a lényeg nem ez. Itt olyan dolgok is megtalálhatóak is voltak, amelyek a mai játékban például nem. Nindzsák úgy lehettünk, hogy a szín kiválasztásánál a Penguin szóban az “N” betűre kellett kattintani. Jól látható, hogy akkor még egy kard is látható volt a pingvin hátán.

Pengun ninja

Lehettünk építőmunkások is, ha a darura kattintunk az egyik szobában. Táncolás közben pedig egy ún. Snow Cat-ba ültek be a pingvinek.

Pillanatkép 901

Jelentősen több és jobban kidolgozott szobák is voltak. Ezek már hasonlítanak a mostaniakhoz:

OldtownOlddancefloorOldcoffeeshopOldboilerroom

PC3-aholTelekCustructions HonlapCPenguinCounstructionINC

A pingvinek más sokkal szebbek, és reálisabb színűek voltak. Tagság még itt sem volt, mert a játék fő témája a chat volt. Kezdetleges focipálya is volt már. 🙂

Illetve igluk is voltak nem a jól megszokott formában.

Ha valaki akarja, ki is próbálhatja a Penguin Chat 3-at!

Köszönjük Megaede-nek!

innentől kezdve pedig a határ  a  csillagos ég, 2005 októberében megjelent a Club Penguin. Hogy mi történt akkor? Megtudhatjuk a következő részben! 🙂

Köszi, hogy minket választottál!

Klub Pingvin

 

Reklámok

18 thoughts on “Nosztalgia a CP-n! – 2005 és előtte…

  1. egyébként a Penguin chat 3 szerintem rossz.El akartam menni a Construction Site-ra és a Coffe Shop-ban kötöttem ki

  2. Hello, azt szeretném mondani hogy Novemberben egy új puffle-el bővül a Pet shop. Honnan tudom? A membership oldalról naggyából a kö zepén.

  3. Amúgy még rengeteg test cpchat volt, volt focis is, nem pingvines is. A ninját jó ideig nem használták fel az igazi cpn, mivel erőszak nem illhetett bele a játékba, de 1 szó: disney.

    • Viszont a ninják jelenléte a játékba nem sok erőszakot hozott, hisz a Card jitsu kártyázásról szól. A Card jitsu snow már más kérdés, ott van egy csepp erőszak is. Ebben a témában én inkább a Super hero takeovert említeném, ott konkrétan a város rombolása is szerepet játszott. (Főleg az utóbbin.)

  4. Elfelejtetted az Unlock fülhez odaírni a partysapi unlockját. 🙂 Csak gondoltam szólok.

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s